Confidenţialitate

Proteste la granița cu Bulgaria față de importul de cereale din Ucraina

Au fost proteste la granița cu Bulgaria față de importul de cereale din Ucraina. Circulația pe podurile de legătură de peste Dunăre a fost îngreunată. În urmă cu puțin timp a fost reluat traficul pe ambele sensuri pe teritoriul Bulgariei, la ieşirea din Giurgiu și Calafat.

Autoritățile bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontiera Giurgiu, prin Centrul Comun de Contact că, în perioada 18.09 – 19.09, de-a lungul întregii frontiere româno-bulgare, sunt așteptate acțiuni de protest ale producătorilor de cereale din Bulgaria.

În jurul orei 13:00, traficul restricţionat luni dimineața pe ambele sensuri la ieşirea din Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe teritoriul Bulgariei, a fost reluat. Fermierii bulgari care au protestat luni dimineața – 18 septembrie 2023 – au anunțat că acțiuni similare vor avea loc și marți – 19 septembrie 2023.

Ei cer păstrarea interdicțiilor pentru importurile de cereale din Ucraina și vor ca pe lista restricțiilor să fie puse și alte produse, precum ulei nerafinat fructe proaspete și lapte.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Dimitrie Muscă, fermier: Românii ar trebui să protesteze și să ceară interzicerea importurilor de cereale din Ucraina | AUDIO