Proteste la Chișinău, după alegerea lui Igor Dodon președinte al Republicii Moldova

Sute de manifestanți s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, de unde au pornit apoi în marș către Comisia Electorală Centrală.

Protestatarii susțin că alegerile prezidențiale au fost fraudate. Ei cer reluarea scrutinului prezidențial pentru că sute de moldoveni din diaspora nu au putut să voteze. Au fost tipărite prea puține buletine de vot pentru secțiile din străinătate.

“Vrem alegeri repetate!”  “‘Maia Sandu, președinte!” ”Socialiștii mincinoși”sau “‘Dodon la pușcărie” – au scandat protestatarii, care nu sunt de acord ca țara să fie condusă în următorii 4 ani de socialistul Igor Dodon, cel care a promis o apropiere a Republicii Moldova de Moscova.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Noi vrem un viitor” sau “‘Nu Dodon” au scris manifestanții pe pancarte. Au adus cu ei steaguri, vuvuzele și o pânză tricoloră uriașă, de-a lungul căreia s-au prins toți protestatarii.

Organizatorii protestului au anunțat că vor depunepetiții către ambasadele României, Statelor Unite și Germaniei, prin care solicită ca rezultatul alegerilor să nu fie recunoscut.

Între timp, Comisia Electorală Centrală de la Chișinău a explicat că mulți dintre alegătorii din diaspora nu s-au înscris în Registrul Electoral, iar legea nu permite suplimentarea buletinelor de vot în timpul alegerilor.

Demonstrații similare vor avea loc în această seară, de la ora 19.00 și în România: în fața ambasadei Republicii Moldova din București, dar și în orașele Iași și Galați.

Sursă foto: captură video

        

        

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS