Confidenţialitate

Proteste în vestul Capitalei, din cauza infrastructurii rutiere precare

Câteva sute de persoane care locuiesc în vestul Capitalei au ieșit astăzi în stradă, pentru a 8-a oară, nemulțumiți de infrastructura rutieră precară.

Locuitorii din zonă spun că de 11 ani, autoritățile promit, fără a face nimic însă, lărgirea șoselei dintre cartierul Drumul Taberei și Șoseaua  de centură a Bucureștiului.

Nu există trotuare și pierd zilnic, în trafic, ore întregi.

“Pasajul Domnești și lărgirea Prelungirii Ghencea împlinesc un deceniu de păcăleli!” Așa începe lista de revendicări ale locuitorilor din vestul Capitalei.

Oamenii se plâng că, de 11 ani, Prim[riei Capitalei si Compania de Drumuri mint, mai ales în campaniile electorale.

Ei cer finalizarea Pasajului de la Domnești și lărgirea drumului Prelungirea Ghencea – Domnești, construirea de trotuare, marcarea trecerilor de pietoni și dirijarea circulatiei în intersectia  str. Valea Oltului  cu Șoseaua de Centură.
Proiectul ,,Supralărgire Prelungirea Ghencea – Domnești’’, votat de Consiliul General al Capitalei în 2006, este amânat de 10 ani și, în ciuda promisiunilor făcute de autorităti, nici în acest an  nu e sigur ca vor începe lucrările.

Protestatarii spun că de curând,  Primăria capitalei i-a informat că va face câteva lucrări provizorii, iar Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere  a anunțat că licitația Pasajului Domnesti a fost în sfârşit, câștigata de o firmă, care, însă, ar fi în  insolvență.

Protestele vor continua, avertizează locuitorii care, până acum, au ieșit de 8 ori în stradă.

 Foto: pagina de facebook Inițiativa Ghencea