Confidenţialitate

Proteste în capitala Georgiei. Manifestanții acuză guvernul că vrea să adopte legi pro-ruse și că a trimis la închisoare opozanții | VIDEO

În Georgia, mii de persoane au protestat duminică în fața Parlamentului din capitala Tbilisi. Manifestanții acuză guvernul că vrea să adopte legi pro-ruse, că și-a trimis la închisoare opozanții și că a redus la tăcere publicațiile critice. 

Mii de oameni au  fluturat drapeluri georgiene, ucrainene şi ale Uniunii Europene în fața Parlamentului georgian.

Au fluturat un banner imens pe care scria „Pentru un viitor european”.

Protestul a fost unul pașnic și face dintr-o mișcare mai amplă care contestă guvernul de la Tblisi.

Manifestanții s-au adunat și la apelul principalei formațiuni de opoziție, Mișcarea Naționalistă Unită, fondată de fostul preşedinte Mihail Saakaşvili care ispăşeşte o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru „abuz de putere”.

De altfel, protestatarii au cerut eliberarea deținuților politic și adoptarea reformelor necesare pentru o eventuală aderare la Uniunea Europeană.

Guvernul partidului aflat la putere, Visul Georgian, este acuzat că a trimis la închisoare opozanţi și a redus la tăcere vocile critice, dar și că are o colaborare secretă cu Kremlinul.

Foto: Colaj Twitter / Mtavari TV

Citește și: Scandalul scurgerii de informații secrete de la Pentagon: Documentele ar putea veni de la cineva din SUA, spune un oficial american de rang înalt