Confidenţialitate

Proteste în Atena marcate de violențe: Manifestanții au aruncat cu cocktailuri Molotov spre forțele de ordine | VIDEO

Violențe la Atena în timpul manifestațiilor alimentate de valul de furie publică după catastrofa feroviară în care au murit 57 de oameni. Protestatarii au aruncat spre forțele de ordine cocktailuri Molotov. Grecia este paralizată azi de o grevă generală. Autoritățile au anunțat că familiile celor decedați în accidentul de tren vor primi despăgubiri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Greva, convocată de cele mai mari sindicate din sectorul public și privat din Grecia, este cea mai recentă dintr-o serie de proteste care au venit după coliziunea frontală a unui tren de pasageri cu peste 350 de persoane la bord, cu un tren de marfă în regiunea Tempi din centrul Greciei. Serviciile publice și școlile de stat au fost închise, iar transportul urban a fost perturbat, deoarece șoferii de taxi și personalul de la metrou s-au alăturat acțiunii.

Pentru prima dată, toate zborurile interne şi internaţionale sunt afectate, controlorii de trafic şi angajaţii aviaţiei civile sprijinind acţiunea. Protestatarii au manifestat în centrul Atenei, acuzând guvernul conservator și sistemul politic al țării că au închis ochii la apelurile repetate ale sindicatelor cu privire la măsurile de siguranță deficitare din sectorul feroviar.

Manifestanții au aruncat cocktailuri Molotov spre forțele de ordine, care au rispostat cu gaze lacrimogene

Despăgubiri pentru familiile pasagerilor decedați

Hellenic Train, compania privată care operează căile ferate în Grecia, a anunţat că va despăgubi fiecare familie a celor 57 de pasageri decedaţi în accidentul de tren din 28 februarie cu o „plată în avans” de 42.000 de euro.

Pasagerii răniţi vor primi despăgubiri între 5.000 şi 10.000 de euro, în funcţie de rănile suferite şi de durata spitalizării, informează compania.

Sursa colaj foto: Captură foto / Video / Twitter – Savvas Karmaniolas

Citește și: Noi violenţe la Atena, după tragedia feroviară