Confidenţialitate

Proteste ale sindicaliștilor, la Guvern și în fața Ministerului Muncii | VIDEO

Sindicatele nu sunt de acord cu înghețarea salariilor pentru bugetari și nici cu eliminarea voucherelor de vacanță. Cartel Alfa protestează în fața ministerului Muncii, în vreme reprezentanții Federației Sanitas se vor aduna în fața Palatului Victoria începând cu 14.30.

Și elevii au ieșit în stradă, îngrijorați că ar putea pierde gratuitatea la transport, așa cum s-a întâmplat în cazul studenților.  Guvernul a decis că studenții vor beneficia doar de o reducere cu 50 % la călătoria cu trenul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Adunați în fața ministerului Muncii, unde continuă seria protestelor începute luna trecută, sindicaliștii Cartel Alfa au cerut eliminarea pensiilor speciale și a taxelor pe salariul minim.

Și reprezentanții Federației Sanitas ies în stradă,  nemulțuimiți de plafonarea sporurilor pentru bugetari și eliminarea voucherelor de vacanță, după cum a explicat la Europa FM, liderul sindical, Leonard Bărăscu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Elevii s-au adunat și ei în fața Guvernului, îngrijorați că ar putea pierde gratuitatea la transport, așa cum s-a întâmplat în cazul studenților, care vor beneficia doar de o reducere cu 50% la călătoria cu trenul. Președintele Asociației Elevilor din Constanța, Andreea Sabina Spătariu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De asemenea, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România ia în calcul să protesteze față de decizia Guvernului de a elimina gratuitatea la călătoria cu trenul, decizie pe care o consideră nejustificată.

  • Florentina Mihăiță

Sursa foto: Captură video Facebook/Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA”