Confidenţialitate

Protestatarii din portul Trieste au fost împrăștiați de polițiști cu tunuri de apă. Docherii sunt nemulțumiți că au nevoie de certificatul COVID la muncă

Intervenție în forță a poliției italiene asupra celor care protestau față de introducerea certificatului verde în portul Trieste din nordul țării. Protestatarii au folosit tunuri cu apă pentru a-i împrăștia pe manifestanți.

În portul Trieste zeci de manifestanți protestează față de folosirea certificatului digital care atestă vaccinarea, trecerea prin boala Covid-19 sau testarea. Docherii și activiștii sunt nemulțumiți că sunt obligați să prezinte un astfel de certificat la serviciu.

 

Docherii din portul aflat în nordul Italiei au amenințat cu blocada din cauza deciziei guvernamentale. Aceștia au făcut un scut uman în port în încercarea de a afecta operațiunile din port. Mai mulți polițiști au intervenit în fața celor 4 porți ale portului. Au avut loc și ciocniri între forțele de ordine și manifestanți. oamenii legii au folosit și tunurile de apă pentru a-i dispersa.

De săptămâna trecută, în Italia, certificatul verde digital este obligatoriu și la locul de muncă atât în companiile de stat cât și cele private.

Citește și: Italia: Proteste pașnice față de obligativitatea certificatului sanitar la locul de muncă.

Sursa Foto: Twitter / Tobias Jones

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.