Protestatarii ai ieșit din nou în stradă în orașele mari

Zeci de mii de oamenii au început să umple din nou piețele centrale din mai multe orașe mari ale țării protestând împotriva Ordonanței de Urgență privind modificarea codurilor penale.

La Iași, peste 3.000 de manifestanți s-au în Piața Unirii, iar numărul lor crește constant. Statuia lui Alexandru Ioan Cuza a fost imprejmuită cu garduri metalice, pentru ca oamenii să nu se urce pe monument. Moldovenii au venit cu steaguri, fluiere și vuvuzele, iar mai mulți tineri au impărtit baloane în piată, cu mesajul: „Dragnea, ești în aer!”.

La Brașov, protestul a început la ora 17.00, la Prefecură, iar la ora 19:30 erau peste 2.000 de oameni, care au plecat într-un marș pe străzile orașului, pe traseul Bulevadul 15 Noiembrie-Centrul Civic-Toamnei-13 Decembrie-Iuliu Maniu – Iorga – Mureșenilor-Piața Sfatului. Patronii de cafenele și baturi din centru s-au solidarizat cu protestatarii și le oferă gratuit ceai fierbinte și cafea, iar proprietarul unei cofetării a venit cu câteva sute de bucăti de turtă dulce, pe care le-a oferit manifestanților, „ca să ne treacă gustul de la ce ne-a dat Dragnea“.

La Galați, protestatarii s-au adunat din nou în fața Prefecturii, au urcat pe treptele sediului și au blocat strada Domnească, scandând lozinci precum: „Anulați ordonanța” sau „Ordonanța anulată, nu abrogată”. O femeie din mulțime le-a oferit jandarmilor câte o felie de chec.

La Alba Iulia, oamenii s-au adunat tot în fața Prefecturii, cu pancarte cu mesaje ca: „Morții voștri pot vota, dar nu pot și protesta”, „PSD – PCR, aceeași infecție! Altă întrebare!”,„No, amu zău că-i bai!” și “Să vă fie frică, Ardealul se ridică!”.

Peste 4.000 de oameni protestează și la Cluj. Un vârstnic a adus cu el un steag pe care-l are de la Revoluție și pe care l-a dăruit unei familii cu copil mic. Acesta are 70 de ani, a participat la Revoluția din 1989 și-a scos din dulap, pentru prima oară după 27 de ani, steagul tricolor cu gaură unde era stema. Claudiu Mureșan, cel care a primit drapelul, a promis că îl va păstra ca amintire pentru multe generații de acum înainte.

În Piața Victoriei din Timișoara au venit peste 3.000 de persoane, printre manifestanți fiind și un pensionar care are mesajul: “Nu vând viitorul nepoților pentru punctul de pensie”. Printre protestatari se află și un bărbat în cârje, care a mers aproximativ doi kilometri alături de restul manifestanților.

Alte câteva mii de protestatari s-au strâns și în alte orașe mari, cum ar fi Craiova, Timișoara sau Constanța, așteptând comunicatul guvernului în privința OUG privind modificarea codurilor penale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS