Confidenţialitate

Protest spontan la Termocentrala Mintia din judeţul Hunedoara

Aproape 100 de angajaţi s-au adunat în curtea instituţiei, nemulţumiţi de întârzierile salariale şi de faptul că centrala ar putea fi oprită pentru că nu există stocuri de combustibil.

Termocentrala aparţine de Complexul Energetic Hunedoara, aflat în faliment. Protestul s-a încheiat după ce oamenii au primit asigurări de la prefectul judeţului că săptămâna viitoare le vor fi plătite salariile.

În urma discuțiilor dintre prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, și angajații care s-au strâns în curtea Termocentralei, reprezentantul guvernului în teritoriu a anunțat că salariile vor fi plătite în data de 26 februarie.

Pe de altă parte, marți, sindicaliștii de la Termocentrala Mintia vor merge la București, unde se vor întâlni, alături de reprezentanți ai minerilor din Valea Jiului, cu ministrul Virgil Popescu, cu care vor discuta despre măsurile care urmează să fie luate pentru Complexul Energetic Hunedoara.

În același timp, veștile legate de funcționarea termocentralei nu sunt prea bune.

Potrivit prefectului de Hunedoara, aproape sigur aceasta va fi oprită joi noapte, din lipsă de combustibil, așa încât instituțiile, școlile și câteva mii de apartamente din Deva ar putea avea căldură doar până vineri.