Confidenţialitate

Protest pe drumul european Iaşi-Roman pentru construirea pasarelelor pietonale

Câteva zeci de persoane protestează, duminică seară, în localitatea Valea Lupului din judeţul Iaşi, cerând autorităţilor amplasarea unor pasarele pietonale pe drumul european care face legătura între Iaşi şi Roman, întrucât în zonă au loc frecvent accidente rutiere.

Oamenii s-au adunat în jurul orei 16.00 în zona unei treceri de pietoni aflată la ieşirea din localitatea Valea Lupului, aflată la graniţa cu municipiul Iaşi.

Protestatarii s-au arătat nemulţumiţi că primăria din Valea Lupului, dar şi autorităţile judeţene ieşene ignoră cererile localnicilor privind ridicarea unor pasarele pietonale peste drumul european.

Manifestanţii au pancarte pe care scrie „Vrem pasarele” şi „Viaţa are prioritate”.

Oamenii au blocat traficul rutier în zonă, traversând şoseaua, pe trecerea de pietoni, într-un sens, apoi în celălalt.

Am tot cerut să se facă aceste pasarele, dar ne tot plimbă dintr-o parte în alta. De promisiuni suntem sătui. Din păcate autorităţile sunt luate prin surprindere de fiecare dată când se întâmplă ceva rău. Nu putem trăi cu frica în sân că o nenorocire ni se poate întampla nouă sau cuiva drag” a spus Cristian Nistor, unul dintre iniţiatorii protestului.

La faţa locului se află mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi.

În zonă se produc frecvent accidente de circulaţie, în condiţiile în care drumul european are două benzi pe sens, iar unii şoferi rulează cu viteză mare.

Ultimul accident s-a petrecut în 9 noiembrie, când o asistentă medicală de la un spital ieşean a murit, fiind lovită violent de o maşină chiar pe trecerea de pietoni.