Confidenţialitate

Protest, miercuri, la Inspectoratul Școlar București. Tinerii aduc 100 de mărturii cu privire la abuzurile sexuale comise în școli | AUDIO

Protest miercuri la Inspectoratul Școlar al Municipiului București privind abuzul sexual care are loc în instituțiile de învățământ. Acțiunea este inițiată de Girl Up România, o organizație feministă formată exclusiv din adolescenți care are ca scop principal combaterea inegalității de gen.

În instituțiile de învățământ din toată țara, elevii și studenții devin victime ale cazurilor de hărțuire, intimidare, agresiune și viol din partea profesorilor, expuși astfel unui pericol fizic, emoțional și social de autoritățile care ar trebui să îi protejeze, susțin reprezentanții Girl Up România, organizatorii protestului.

Tinerii vor aduce la protestul din fața Inspectoratul Școlar al Municipiului București circa 100 de testimoniale primite de la elevi și studenți din toată țara care s-au confruntat cu abuzuri de natură sexuală.

Am întrebat-o pe președinta organizației, Ingrid Zlotea, ce mesaj a impresionat-o cel mai mult:

„O studentă la UNAT ne-a povestit că, în timp ce încerca să pună niște lucrări pe perete pentru o expoziție, un profesor de-al ei a venit în spatele ei și și-a frecat erecția asupra corpului ei. Deși s-a dus la direcțiune, la consiliul studențesc, la facultate i s-a spus că nu se putea face nimic și a rămas cu trauma aceasta.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Prin intermediul acestui protest, Girl Up România speră să convingă autoritățile că e nevoie de crearea și implementarea unor mecanisme transparente pentru raportarea abuzului sexual.

De asemenea, organizația cere penalizarea școlilor sau a inspectorilor școlari care mușamalizează cazurile de abuz precum și traininguri atât pentru profesori și funcționari publici, ca să știe cum să interacționeze cu victimele, dar și pentru elevi și studenți ca să își cunoască drepturile.

Foto: Colaj Facebook / Girl Up Romania