Confidenţialitate

Protest la Palatul Cotroceni organizat de Cartel Alfa. Iohannis spune că salariile trebuie corelate „rezonabil” cu inflația | AUDIO

Un  nou protest sindical este programat, vineri, la Palatul Cotroceni. „Caravana sărăciei” a adunat joi, în fața sediului Guvernului, mii de persoane. La apelul confederației sindicale „Cartel Alfa”, oamenii au mărșăluit prin București, cerând majorări de salarii și pensii, dar și demisia ministrului Energiei, considerându-l pe Virgil Popescu responsabil de actuala criză.

Șeful statului a transmis că se impune corelarea salariilor „într-un fel rezonabil” cu inflația crescândă. Premierul Nicolae Ciucă a avansat o creștere de 15% pentru pensii.

Prezent la Bruxelles, unde liderii europeni dezbat, pentru a doua oară în ultimele două săptămâni, soluții la actuală criza din domeniul energiei, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre necesitatea majorării salariilor.

„Cred că și salariile trebuie să fie într-un fel rezonabil corelate cu inflația. Creșterea pensiilor trebuie să fie corelate cu inflația.”

Și pensiile ar trebui să se majoreze cu rata inflației, spunea joi Klaus Iohannis  La aproape o oră după declarația președintelui, premierul Nicolae Ciucă a anunțat, din județul Dolj, că pensile vor crește cu 15%. S-ar acoperi astfel rata inflației:

„Trebuie să analizăm și să facem în așa fel încât pentru pensionari să asigurăm creșterea pensiei cu rata inflației.”

 Președintele deși susține majorarea pensiilor cu rata inflației admitea că nu știe dacă bugetul permite o asemenea creștere care să compenseze prețurile tot mari.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Reacția lui Ciucă la votul negativ al Olandei pentru intrarea României în Schengen: „Nu ne îngrijorează deloc” | VIDEO