Confidenţialitate

Protest la Circul Globus față de demiterea managerului. Firea spune că nu revine asupra deciziei în ciuda presiunilor

Zeci de angajați ai Circului Globus din Capitală au protestat astăzi față de demiterea directorului. Victor Coman a rămas fără funcție vineri, la o zi de la incendiul în care au murit 11 animale ale circului.

Drept reacție la protestul de astăzi, primarul general Gabriela Firea a declarat că rămâne pe poziție, în ciuda tuturor presiunilor. Mai mult, susține că a primit amenințări din partea managerului demis al Circului Globus și a apropiaților acestuia, motiv pentru care se gândește să facă plângere la poliție. Edilul-șef susține că Victor Coman o persecută să îl pună din nou director și spune că acesta este “un caz patologic”.

În plus, Gabriela Firea vrea ca toți managerii instituțiilor din subordinea primăriei să fie supuși unui test psihologic înainte de a ocupa aceste funcţii.

Cât privește soarta animalelor pensionare, Gabriela Firea a spus că se caută un spațiu pentru a le găzdui pe cele care au scăpat din incendiu, în condițiile în care Victor Coman “nu a făcut nimic” ca să asigure un loc potrivit pentru acele animale. “Astăzi mă întâlnesc cu un ONG cu reputaţie, care ne va sprijini gratis pentru a găsi locuri şi pentru celelalte animale pensionare”, a mai spus Firea.

 

Cercetările pompierilor au arătat că focul în care au murit 11 animale pensionare ale circului ar fi pornit de la o defecțiune la un calorifer electric folosit de paznici pentru încălzire.