Protest inedit al proprietarilor de pensiuni si hoteluri pentru deschiderea Transalpinei

Proprietarii de pensiuni şi hoteluri din staţiunea gorjeană Rânca au protestat, aseară, într-un mod inedit.

Nemulţumiţi pentru că autorităţile nu reuşesc să deschidă oficial circulaţia pe Transalpina, oamenii au împărţit pâine, colivă şi lumânări în faţa sediului local al Companiei de Drumuri.

Protestatarii au vrut să atragă atenția asupra nemulțumirii lor și au adus o pâine cu diametru de peste un metru.

Au scris pe ea cu litere mari numele șoselei Transalpina, după care au rupt-o și au împărțit-o tuturor participanților la acțiune: o felie specială a fost păstrată pentru însuși șeful CNADNR,Narcis Neaga.

Nemulțumiți că traseul nu este deschis circulației sunt și cei care au afaceri în zonă, investițiile lor se dovedesc acum inutile, declară aceștia pentru un post local de televiziune.

Lucrările de modernizare la Transalpina sunt finalizate în proporţie de 3 trei sferturi, dar nu sunt montate elementele de protecţie şi semnele de circulaţie.

CNADNR dă vina pe contractul cu actualul constructor, pe care nu-l poate rezilia pentru că firma Romstrade se află în insolvenţă, după ce patronul său Nelu Iordache a fost arestat preventiv pentru deturnare de fonduri europene.

Turiştii care se aventurează cu maşinile dincolo de staţiunea Rânca pentru a admira peisajele montane o fac pe propria răspundere şi riscă amenzi.