Confidenţialitate

Protest inedit al fermierilor în fața sediului Guvernului | AUDIO

Câțiva reprezentanți ai Uniunii Salvăm Țăranul Român au adus în Piața Victoriei lădițe cu roșii, ardei și vinete, in semn de protest față de lipsa de viziune a guvernului in agricultură.

Micii fermieri se tem că se află în pragul falimentului, că afacerile de familie in agricultură sunt intr-o situație critică și fără precedent.

Din cauza importurilor prea mari de legume, rosiile pleaca de la fermieri cu 1 leu iar in supermarketuri se vand cu 3 – 5 lei kg, se plange un protestatar. Multi spun că vor să plece in strainatate sa munceasca pentru a trai.

Analistul economic, Adrian Negrescu spune la Europa FM că intr-adevar, importul de legume este o adevarata problemă pentru agricultori:

”70% din ce punem noi în farfurie, pe masă, vine din export, din păcate, pentru că agricultura României nu reușește o producție calitativ și cantitativ necesară pentru consumul intern”.

Siguranța alimentară a consumatorului Român este expusă și pusă în pericol. Salvați Tradițiile obiceiurile și vatra Strămoșească , spun fermierii.

Guvernul a aprobat astăzi, în ședință, o hotărâre de care depind ajutoarele europene pentru fermieri, crescători de animale. Aprobarea acestei hotărâri înseamnă deschiderea liniilor de finanțare din fonduri europene destinate agriculturii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexa Stanescu