Confidenţialitate

Protest în Piața Victoriei, după ce senatorii au votat pragul de 250.000 de lei pentru incriminarea abuzului în serviciu

Partidul REPER anunță organizarea unei manifestații în Piața Victoriei, miercuri seara, după ce senatorii au votat ca incriminarea abuzului în serviciu să aibă loc doar dacă prejudiciul este egalat sau depășit pragul de 250.000 lei.

Europarlamentarul Dragoș Pâslaru spune că va merge, alături de colegii din REPER, în Piața Victoriei, în semn de protest față de decizia senatorilor de a incrimina abuzul în serviciu doar dacă prejudiciul este de cel puțin 250.000 lei.

„Dragnea, foștii tăi elevi te-au depășit. Ce n-ai reușit în 2017, au făcut acum moștenitorii tăi. PSD, PNL și UDMR au trecut AZI în Senat fosta OUG 13. Abuzul în serviciu este dezincriminat dacă prejudiciul este mai mic de 250.000 de lei, adică 50.000 euro. Practic, dacă furi 49.999 euro, esti ok, nu esti cercetat penal. Ca idee, atât costă un apartament cu două camere în provincie sau o garsonieră în București”, a scris Dragoș Pâslaru pe Facebook.

Drept urmare, partidul REPER se strânge în Piața Victoriei pentru a protesta, mai scrie europarlamentarul Dragoș Pâslaru pe rețeaua de socializare:

„Diseară, colegii mei din REPER, dar și oamenii care cred în valorile democrației, se strâng în Piața Victoriei să protesteze împotriva acestei mojicii. Știți coregrafia din 2017, nu?”

Citește și: Abuzul în serviciu, considerat infracțiune doar dacă prejudiciul trece de 250.000 euro. Senatorii au votat noul prag. „Repetați ce a făcut Dragnea cu OUG 13”, acuză opoziția