Confidenţialitate

Protest în mediul online față de lipsa unor medicamente din farmacii | AUDIO

Persoanele care suferă de boli autoimune cer Ministerului Sănătății să ia măsuri astfel încât să aibă acces la medicamentele pe bază de hidroxiclorochină.

Acestea sunt de negăsit, după ce s-a constatat că îi pot ajuta și pe bolnavii de COVID-19.

Și nu este singurul medicament care lipsește, în prezent, din farmacii.

Există și o criză de Euthyrox, medicament folosit pentru tratarea afecțiunilor endocrinologice.

Agenţia Naţională a Medicamentului din România va continua verificările la compania care deţine autorizaţia de punere pe piaţă, dar şi la nivelul distribuitorilor, a declarat pentru Europa FM – Anca Crupariu, purtărotul de cuvânt al instituției:

Așteptăm și un răspuns din partea companiei, pentru că noi am solicitat, pentru a se putea depăși această situație de criză, ca acele cantități livrate în România să fie mult mai mari, pentru a putea corespunde unui necesar în acest moment”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Criza medicamentului destinat celor cu afecțiuni ale glandei tiroide a început încă din februarie. Următoarele stocuri ar urma să ajungă în România în această lună:

“S-a întâmplat un dezechilibru la nivelul lunii ianuarie, când consumul a fost mult mai mare, cu aproape 50% pentru una dintre concentrații. Practic, s-a luat din stocuri, care apoi nu au mai putut fi acoperite de noile livrări. Deci, livrările vor conitua. Ele există încă, dar în cantități mici și inegal pe teritoriul țării”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.