Protest în Islamabad: Oamenii au fost îndepărtați cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc

Aproximativ 2.000 de persoane care au protestat în Islamabad au fost îndepărtate de poliție cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc.

Oamenii protestau împotriva ministrului Justiției din Pakistan, Zahid Hamid, pentru că acesta a renunțat la un amendament al jurământului pe care trebuie să-l depună candidații electorali.

Manifestanții au interpretat acest gest drept blasfemie şi au considerat jurământul lui Hamid modificat doar pentru a permite participarea Ahmadis – o sectă islamică minoritară persecutată de mult timp.

Potrivit surselor internaționale, protestatarii au aruncat cu pietre spre poliţişti. O parte dintre protestatari au fost reţinuţi.

Cu toate că a fost un protest modest, autorităţile au ezitat să acţioneze imediat, pentru că se temeau de apariţia unor acte de violenţă, mai ales că manifestanţii au jurat că îşi vor da viaţa pentru această cauză.

Au fost și ambulanţe la faţa locului, dar nu este confirmat dacă au existat răniţi.

Protestul a fost organizat de grupul puţin cunoscut Tehreek-i-Labaik Ya Rasool Allah Pakistan și a blocat o autostradă principală folosită de mii de persoane.

Traficul a fost aglomerat timp de mai multe ore.

Din cauza asta, un copil în vârstă de opt ani şi-a pierdut viaţa, pentru că ambulanţa în care se afla nu a putut ajunge la timp la spital.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS