Confidenţialitate

Manifestație împotriva măștilor de protecție, în Piața Universității din București – VIDEO

La această oră are loc un protest, în Piața Universității, în care participanții contestă purtarea măștilor de protecție, recomandate și impuse ca obligatorii în spațiile închise sau aglomerate.

Mai mulți dintre protestatari flutură steagul României. Aceștia s-au adunat în zona fântânii de la Piața Universității, zonă considerată Km0 al democrației în România, acolo unde este și o tribună improvizată, de unde se tranmit mesajele de contestare a stării de alertă, a purtării măștii de protecție sau a existenței unei pandemii.

”Jos Masonii!”, ”Jos Masca”, „Libertate!”, „Jos dictatura!”, „Copiii noștri nu-s cobaii voștri!” sunt printre scandările participanților și mesajele afișate de aceștia.

Mobilizarea participanților a fost făcută cu ajutorul unor grupuri ”anti-covid” și ”anti-botniță” sau care acuză ”Dictatura Medicala”, de pe rețelele sociale.

Unii participanți cer și anularea măsurilor de protecție sanitară din unitățile de învățământ și cer ca autoritățile să nu mai impună elevilor purtarea măștilor. „Jos botnița, jos labele de pe copiii noștri” – este unul dintre mesajele care se poate citi pe pancarta unui bucureștean.

Proteste similare mai sunt anunțate și în alte orașe, printre care Timișoara, Oradea și Brașov.

Până astăzi, 19 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 111.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 89.119 de pacienți au fost declarați vindecați.

În România, 4.402 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.