Protest de amploare în Spania pentru a susține refugiații

Aproximativ 160.000 de persoane au participat sambata la o manifestatie in Barcelona, în frunte cu primarul orașului, pentru a cere ca Spania sa primeasca “imediat” mii de refugiati, asa cum s-a angajat in 2015.

Străzile din Barcelona au fost arhipline ieri, in cel mai mare mars de acolo. 160.000 de oameni au ieșit în stradă pentru a cere ca țara lor să primească refugiați.

Însăși, primărița Barcelonei, a facut apel la manifestanti sa “umple strazile” pentru acest mars intitulat “Vrem sa primim”.

În 2015, Spania a promis să primească în doi ani 17.000 candidați la azil deja admiși în alte țări. Peste 210.000 de migranți au ajuns în Europa în 2016 traversând Marea Mediterană, majoritatea provenind din Siria, Afganistan și Irak. Alți 2.814 și-au pierdut viața în timpul traversării. Mitingul s-a incheiat cu citirea unui manifest, pe plaja, pentru a aminti autoritatilor de la Madrid si din Uniunea Europeana ca 5 mii de imigranti si-au pierdut viata in Marea Mediterana incercand sa ajunga in Europa.

Circa 6.500 de persoane au trecut în 2015 prin cele șapte centre de primire amenajate pe teritoriul spaniol, potrivit unui raport difuzat în septembrie anul trecut de un ONG local.

Unele organizații pentru apărarea drepturilor omului fac campanie pentru închiderea centrelor de primire din Spania, denunțând condițiile proaste de cazare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS