Protest cu 100 de reprezentanti ai companiei OMV Petrom

O sută de reprezentanți ai companiei OMV Petrom și-au anunțat participarea astăzi la un protest la sediul central al societății din Austria.

Angajaţii (care provin din sindicatele independente) sunt de la Drăgăşani, Constanţa şi Craiova.

După protest, vor prezenta directorului general al companiei OMV Petrom o scrisoare din partea lucrătorilor români, în care reclamă abuzurile săvârşite împotriva salariaţilor de către administraţia filialei din România.

”Potrivit liderilor din sindicatele independente, prin noul contract de muncă negociat la nivelul OMV petrom si acceptat de Sindicatul Naţional Petrom, angajatorul va putea să concedieze oricând, ‘după bunul plac’, pe oricine.’Iar creşterea salarială pentru anul viitor va fi de doar 55 lei pentru fiecare salariat. Sindicatele organizatoare ale acţiunii de la Viena au deschis deja acţiuni în instanţă împotriva companiei OMV Petrom şi Sindicatului Naţional Petrom, pentru a apăra drepturile celor peste 18.000 de lucrători pe care îi reprezintă.

OMV Petrom precizează, într-un comunicat de presă, că protestele anunţate la Viena au fost organizate de membri ai unor sindicate care nu sunt reprezentative la nivelul companiei.

Societatea precizează că negocierile pentru noul contract colectiv de muncă s-au desfăşurat cu respectarea tuturor predeverilor legale în vigoare, iar majorările salariale şi primele acordate salariaţilor sunt superioare nivelului pieţei.

Au fost eliminate doar birocratia si dispoziţiile care nu îşi mai găseau aplicabilitatea în contextul actual, susține OMV Petrom.

La începutul săptămânii viitoare, angajaţii de la Petromar au anunţat că vor face grevă japoneză, iar restul organizaţiilor sindicale pregătesc proteste locale.