Confidenţialitate

Protest al transportatorilor din toată țara

Transportatori din întreaga ţară, membri ai Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), organizează, miercuri şi joi, o acţiune de protest în faţa Ministerului Transporturilor, nemulţumiţi fiind de unele prevederi din Ordinul referitor la efectuarea transporturilor rutiere şi a activităţilor conexe ale acestora.

La manifedstație, programată între orele 9.00 și 15.00, ar urma să participe aproximativ 700 de persoane. De asemenea, 500 de autocare şi microbuze care aparţin patronatelor din domeniul de activitate, privind transportul de persoane din Bucureşti şi din ţară, vor staţiona în faţa ministerului de resort.

Acţiunile de protest vor continua, în acelaşi loc, şi joi, 27 septembrie.

Săptămâna trecută, patronatele, federaţiile şi sindicatele din transporturi anunţau ample acţiuni de protest în zilele de 25, 26 şi 27 septembrie, între orele 9:00 – 17:00, ce presupun întreruperea transportului în toată ţara şi un protest în faţa Ministerului Transporturilor. Mai mult, COTAR solicită demisia sau demiterea ministrului Transporturilor, Lucian Şova, “după ce şi-a demonstrat incompetenţa, în repetate rânduri”.

Protestele anunţate în această săptămână ar însemna o primă etapă a evenimentelor programate, transportatorii având în plan să blocheze Capitala şi să întrerupă transportul în toată ţara, în perioada până pe data de 27 octombrie, “dacă ministerul de resort va continua lupta împotriva acestui sector de activitate, prin modificările propuse”.