Confidenţialitate

Protest al funcționarilor Primăriei Focșani față de neplata salariilor

Protest spontan al funcționarilor din Primăria Focșani, în această dimineață. Angajații primăriei au întrerupt lucrul și au ieșit în fața instituției, unde au protestat pașnic, nemulțumiți că nu și-au luat salariile pe luna trecută. Totul după ce bugetul local al orașului a fost invalidat de aplicația informatică a Ministerului de Finanțe.

Funcționarii din primărie au întrerupt lucrul de la prima oră. Este pentru prima oară cînd lefurile nu sunt plătite la timp, iar asta după ce bugetul local a fost invalidat de finanțe. Primarul a avertizat în mai multe rînduri că instituția e în blocaj în urma adoptării bugetului în forma amendată în Consiliul Local.

Angajaţii Primăriei au cerut abrogarea hotărârii Consiliului Local Focşani de luna trecută prin care s-a aprobat bugetul. De altfel, un proiect în acest sens va fi supus votului miercuri în ședință. Între timp, pentru deblocarea situației, primarul a delegat unul dintre viceprimarii majorității din Consiliul Local să fie ordonator principal de credite, mai ales că aleșii au spus că deblocarea situații e în mîna primarului, care are această atribuție. Primarul Cristi Misăilă spune însă că e ilegal să semneze virarea de credite pentru acoperirea minusurilor din buget.

Sindicaliștii din Primărtia Focșani au atacat și în instanță hotărîrea prin care a fost adoptat bugetul, cerînd suspendarea executării și anularea acesteia. Un prim termen în dosar va avea loc mîine.

Claudia Toader