Confidenţialitate

Protest al Agent Green față de defrișările din Valea Cerbului | AUDIO

Romsilva anunţă că tăierile de pădure reclamate de organizaţia Agent Green, ca fiind ilegale, în zona Parcului natural Bucegi, au toate autorizaţiile necesare. Organizaţia de mediu a organizat un protest în zona forestieră de pe Valea Cerbului.

Chiar şi cu reprezentanţii organizaţiei de mediu Agent Green de faţă, exploatarea pădurii a continuat. De mai multe luni se taie arborii cei mai mari și mai valoroși economic, în special bradul, dar și fag – spune Agent Green. Avocata Asociaţiei, Cătălina Rădulescu.

”Nu există autorizația de prelungire, încă nu a fost adusă la cunoștință, toată lumea afirmă că ea există și a fost prelungită. Cel mai important lucru pe care l-am aflat e că acest parc nu are plan de management aprobat la ora actuală, prin urmare toate exploatările forestiere ar trebui să nu existe. Din păcate, vedem că nu se respectă acest lucru, nu este pusă de acord legislația silvică cu legislația de protecția mediului, motov pentru care suntem în mai multe proceduri de infringement la Comisia Europeană”.

Romsilva dă, însă, asigurări că exploatarea este legală şi deţine toate autorizaţiile. În plus, într-un comunicat de presă, menţionează că parcela de pe care se taie copacii nu este în Parcul naţional Bucegi. Ar fi vorba de o zonă tampon situată la limita parcului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.