Propus pentru șefia SIE, social-democratul Gabriel Vlase va fi audiat în legislativ

Audierea deputatului Gabriel Vlase la comisia parlamentară pentru controlul Serviciului de Informaţii Externe este programată luni, începând cu ora 11 și 30 de minute.

La 14 iunie, amintește Agerpres, preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare preşedinţilor Parlamentului în care a propus numirea social-democratului la conducerea spionajului românesc.

Cinci zile mai târziu, şeful statului afirma că pe Gabriel Vlase îl recomandă experienţa şi pregătirea, precizând că l-a nominalizat fără a avea o discuţie cu PSD.

Întrebat cum a ajuns la decizia de a-l propune pe Vlase la şefia SIE, șeful statului a răspuns: “Printr-o analiză atentă. Am analizat candidaţii posibili (…) ţinând cont de experienţă, de expertiză, de pregătire. După finalizarea analizei l-am invitat pe domnul Vlase. I-am spus că analiza a condus la această oportunitate pentru domnia sa şi i-am propus nominalizarea. A acceptat-o şi în această fază suntem acum”.

Serviciul de Informații Externe are o conducere interimară din septembrie 2016, când Mihai Răzvan Ungureanu și-a dat demisia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS