Confidenţialitate

Platforma România 100 se transformă în partid politic. Propunere: „Partidul România Europeană”

Duminică (10 decembrie 2017), după ora 10.00, a început reuniunea celor care fac parte din PLATFORMA „România 100”, condusă de fostul premier Dacian Cioloș. Printre cei care vor lua cuvântul se află fostul premier tehnocrat dar și actorul Victor Rebengiuc.

Reuniunea este în desfășurare. Discursurile sunt transmise live pe Facebook.

 

UPDATE: Dacian Cioloș confirmă transformarea PLATFORMEI „România 100” într-un partid politic. Amănunte – în Știrile Europa FM de la ora 11.00.

La începutul reuniunii membrilor PLATFORMEI „România 100”, a luat cuvântul profesorul universitar de etică politică Mihaela Miroiu,care a propus ca această comunitate să devină partid politic. Mihaela Miroiu a propus și un nume pentru această formațiune, „Partidul România Europeană”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și actorul Victor Rebengiuc, aflat pe lista invitaților, a ținut un scurt discurs în care a subliniat că e nevoie de un nou partid.

„E nevoie de un partid format din oameni care își doresc cinste, adevăr. Sunt unul dintre cei care au asistat la începerea comunismului în această țară. Sunt sătul de comunism, durează de mult. Contez pe dumneavoastră să scap de acest comunism”. Victor Rebengiuc, actor

Dezamăgit de actuala clasă politică și de politicienii care se află în prima linie, actorul Victor Rebengiuc a vorbit despre nevoia de lideri politici cu bun simț care să îi schimbe pe cei preocupați doar de bunăstarea proprie.

„Eu am nevoie de o țară normală, să mă simt bine. Nu cu șmecherii. Comunismul e la el acasă, numai că e un comunism scăpat din laț.” Victor Rebengiuc, actor

Actorul Victor Rebengiuc a criticat și activitatea și comportamentul actualilor parlamentari.

Cine este în Parlament? Ce calitate umană există în Parlament? Ce încredere pot să am eu într-un parlamentar care înjură o colegă?.” Victor Rebengiuc, actor

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fostul premier Dacian Cioloș a confirmat transformarea PLATFORMEI „România 100” într-un partid politic, acțiune despre care spune că este firească, având în vedere schimbările pe care și le propusese platforma.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Știrea este în curs de actualizare.