Propunere legislativă: Membrii CSAT urmăriți penal să nu mai participe la ședințele Consiliului

Membrii CSAT care sunt urmăriți penal ar putea să nu mai aibă voie să participe la ședințele consiliului. Este propunerea unui senator liberal. Parlamentarul liberal de Mehedinți, Marius Bălu, consideră că în condițiile în care un membru al CSAT este urmărit penal, acesta nu ar trebui să mai poată participa la sedințele în care se discută aspecte legate de siguranța națională.

 

Proiectul legislativ depus deja la Senat îl vizează direct pe premierul Victor Ponta, urmărit penal pentru mai multe presupuse fapte de corupție în dosarul lui Dan Șova. Senatorul PNL spune că în situația lui Victor Ponta, vicepreședinte al CSAT, altcineva din Guvern ar trebui să participe la ședințele consiliului.

 

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani, fapte pe care le-ar fi săvârșit în perioada în care era avocat. Acuzațiile se referă la dosarul Turceni-Rovinari.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea a declarat în calitate de senator că roiectul depus de senatorul PNL Marius Bălu, care propune, pornind de la cazul lui Ponta, suspendarea dreptului membrilor aflaţi sub urmărire penală de a participa la şedinţele CSAT, este o iniţiativă politicianistă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS