Confidenţialitate

Propunere inedită: Sezonul din Premier League s-ar putea încheia pe o insulă în Canalul Mânecii

Ideea îi aparține Ministrului şef al insulei GuernseyGavin St. Pier, care susține că prima liga engleză s-ar putea încheia fără probleme pe teritoriul pe care îl are în grijă, datorită pericolulului foarte redus de contaminare cu coronavirus.

Micuța insulă, dintre coastele Angliei şi Franţei, nu a mai raportat noi cazuri de Covid-19 de aproape trei săptămâni şi are doar patru pacienți infectați.

“Ar putea fi o posibilitate. Guernsey a eradicat coronavirusul. Toţi fotbaliştii vin aici, stau în carantină 14 zile, după care termină campionatul aici. Dacă cineva este interesat, sunt sigur că putem avea un important dialog despre acest lucru şi cum să executăm planul în cea mai sigură formă. Este un pic complicat şi puţin fantezist, dar nu se ştie niciodată, a declarat St. Pier pe reţelele de socializare.

Insula Guernsey este cunoscută și pentru faptul că scritorul francez Victor Hugo a scris celebrul roman “Les Miserables”, în timpul ocupației naziste din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Amintim, ministrul britanic al Culturii şi Sportului, Oliver Dowden, ar vrea ca meciurile din Premier League să se reia la mijlocul lunii următoare.

FC Liverpool este lidera detașată în campionatul Angliei și există și varianta întreruperii definitive a competiției, iar “cormoranii” să fie declarați campioni.

La fel s-a procedat în Franța, unde Paris Saint-Germain și-a păstrat titlul cucerit anul trecut.