Confidenţialitate

Proprietarii de mașini vechi din Sfântu Gheorghe pot primi 3.000 de lei pentru acestea, prin programul ”rabla” | AUDIO

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe în luna aprilie a lansat programul local „Dăm valoare rablei tale”, cu scopul de a elimina din trafic autoturismele mai vechi de 10 ani, poluatoare ale mediului, care ocupă de cele mai multe ori domeniul public și așa supraaglomerat.

În prima lună de la lansare au fost primite şi verificate 263 de dosare, dintre care 236 au fost aprobate, restul de 27 fiind respinse. Principalele motive de respingere au fost nerespectarea criteriilor de eligibilitate, datorii la bugetul local sau lipsa documentelor care să ateste proprietatea asupra autovehiculului.

Suma alocată în bugetul din acest an este de 1 milion de lei, care ajunge pentru 333 de solicitanţi, însă dacă va fi necesar, administrația locală va suplimenta această sumă.

Primăria acordă solicitanților 3.000 de lei pentru fiecare autoturism predat la un Centru autorizat de casare/colectare autovehicule, care a fost înmatriculat de cel puțin 10 ani în Municipiul Sfântu Gheorghe și s-a aflat în proprietatea acestora de cel puțin 3 ani. Solicitanții pot fi persoane fizice sau juridice care au domiciliul, respectiv sediul în Sfântu Gheorghe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Edith Kiss