Confidenţialitate

Pronunțarea unei sentințe în dosarul Hexi Pharma, amânată din nou | AUDIO

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au amânat, din nou, pronunțarea unei sentințe în dosarul Hexi Pharma, societate acuzată alături de foștii șefi pentru vânzarea de produse dezinfectante diluate.

Pronunțarea sentinței definitive a fost amânată de patru ori din luna septembrie.

Cei care judecă faptele imputate de procurori spun că în cursul deliberării, și-au dat seama că o anumită împrejurare trebuie lămurită mai bine așa că este necesară reluarea cercetării judecătoreşti sau a dezbaterilor.

Acum aproape 2 ani,  Tribunalul Bucureşti a condamnat-o pe Flori Dinu, fostul director general al companiei Hexi Pharma, la 3 ani de închisoare cu executare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Totodată, fostul şef de producţie al firmei, Mihai Leva, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

De asemenea, compania Hexi Pharma trebuie să plătească un prejudiciu de aproximativ 125 milioane lei, reprezentând contravaloarea produselor biocide neconforme achiziţionate de sute de spitale din ţară, care s-au constituit părţi civile în dosar.

În martie 2017, compania Hexi Pharma a fost trimisă în judecată de Parchetul General pentru săvârşirea a 340 de infracţiuni de înşelăciune.

Fostul șef al companiei, Dan Condrea, s-a sinucis imediat după începerea anchetei penale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru