Proiectul de buget pe 2015, discutat in Parlament

Premierul Victor Ponta a insistat că anul viitor nu vor crește taxe și impozite.

Proiectul de buget pe 2015 este discutat, astăzi, în plenul Parlamentului.

Premierul Victor Ponta a prezentat pe scurt principalele puncte ale actului normativ și a încercat să-i convingă pe parlamentari că economia face progrese.

Premierul a insistat că anul viitor nu vor crește taxe și impozite, cota unică de 16% nu va fi modificată, iar scăderea CAS la angajator este o măsură care poate fi susținută și anul viitor. În același timp, prim- ministrul a promis că Taxa pe Valoarea Adăugată va scădea la 9% pentru produsele alimentare.

Liberalii critică proiectul de buget pe 2015, despre care spun că e nerealist și nu le asigură românilor o viață mai bună.

La dezbaterile din Parlament, deputatul PNL, Eugen Nicolăescu a anunțat că senatorii și deputații liberalii nu vor proiectul.

Nici parlamentarii PDL nu vor vota proiectul de buget pe 2015. Deputatul Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de finanțe, susține că documentul nu va rezolva problema locurilor de muncă și nu stimulează mediul de afaceri.

Între timp,UDMR le dă emoții parlamentarilor puterii.

UDMR-iștii au anunțat că abia la finalul dezbaterilor pe buget vor stabili dacă vor vota sau nu proiectul.

De la tribuna Parlamentului, senatorul UDMR, Alexandru Vegh a atras atenția că proiectul de buget pe 2015 a fost aprobat în grabă de guvern, iar Parlamentul nu a avut timp suficient să îl studieze.

Pe de altă parte, aleșii PC și PLR vor vota bugetul pe anul viitor. Deputatul Cornelia Negruț susține că documentul le va asigura românilor un trai mai bun anul viitor.

Dezbaterile pe proiectul de buget vor avea loc astăzi și mâine. Senatorii și deputații vor da votul final duminică pe 21 decembrie, în aceeași zi în care președintele ales al României, Klaus Iohannis, depune jurământul.