Proiectul care ar fi blocat, pentru moment, organizarea concursurilor pentru directorii de școli a fost retrimis în comisie

Proiectul de lege care ar fi blocat, pentru moment, organizarea concursurilor pentru directorii de școli a fost retrimis în comisia de învățământ.

PreȘedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu susține că raportul nu s-a aflat pe ordinea de zi, iar în ședința conducerii Camerei Superioare nu s-a discutat despre proiect.

Ştiu că s-a decis retrimiterea la comisie”, a afirmat Tăriceanu.

PNL a anunțat deja că vrea să depună o plângere penală pentru fals în acte, întrucât nu se știe cui aparține una dintre semnăturile din raport. Călin Popescu Tăriceanu susține că nu e de acord cu intenția liberalilor.   Întrebat despre acest lucru, Călin Popescu Tăriceanu a menţionat că nu crede că disputele politice trebuie tratate în aşa fel.

Aceste dispute nu se reglează în plângeri penale, practică care în ultima vreme a devenit extrem de frrecventă şi pe care eu nu o susţin”, a spus preşedintele Senatului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu s-a făcut vreo discuţie detaliată supra acestui subiect, unul dintre ccolegi a precizat că ea a fost retrimisă la comisie. (…) Nu a făcut obiectul unei discuţii (în Biroul Permanent – n.r.) în detaliu. S-a discutat timp de cinci secunde”, a mai afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

El a afirmat că în Biroul Permanent nu a ajuns niciun raport al comisiei de învăţământ, cu proiectul în cauză.

Întrebat cum este posibil să fie retrimis la comisie un raport care nu a ajuns în Biroul permanent şi nici nu se află pe ordinea de zi, Tăriceanu a răspuns: ”Regulamentar, aveţi dreptate, dar pe ordinea de zi nefiind, ceilalţi colegi nu au insistat şi s-a închis subiectul”.

Amintim, proiectul de lege este unul controversat, iar amendamentul care lasă organizarea concursurilor în sarcina următorului Guvern a fost propus de Ecaterina Andronescu. 

Președinta comisiei de învățământ din Senat nu știe însă cui aparține cealaltă semnătură de pe document.

CITEȘTE AICI INTERVIUL CU ECATERINA ANDRONESCU PE ACEST SUBIECT

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS