Confidenţialitate

Proiectul care ar fi blocat, pentru moment, organizarea concursurilor pentru directorii de școli a fost retrimis în comisie

Proiectul de lege care ar fi blocat, pentru moment, organizarea concursurilor pentru directorii de școli a fost retrimis în comisia de învățământ.

PreȘedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu susține că raportul nu s-a aflat pe ordinea de zi, iar în ședința conducerii Camerei Superioare nu s-a discutat despre proiect.

Ştiu că s-a decis retrimiterea la comisie”, a afirmat Tăriceanu.

PNL a anunțat deja că vrea să depună o plângere penală pentru fals în acte, întrucât nu se știe cui aparține una dintre semnăturile din raport. Călin Popescu Tăriceanu susține că nu e de acord cu intenția liberalilor.   Întrebat despre acest lucru, Călin Popescu Tăriceanu a menţionat că nu crede că disputele politice trebuie tratate în aşa fel.

Aceste dispute nu se reglează în plângeri penale, practică care în ultima vreme a devenit extrem de frrecventă şi pe care eu nu o susţin”, a spus preşedintele Senatului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu s-a făcut vreo discuţie detaliată supra acestui subiect, unul dintre ccolegi a precizat că ea a fost retrimisă la comisie. (…) Nu a făcut obiectul unei discuţii (în Biroul Permanent – n.r.) în detaliu. S-a discutat timp de cinci secunde”, a mai afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

El a afirmat că în Biroul Permanent nu a ajuns niciun raport al comisiei de învăţământ, cu proiectul în cauză.

Întrebat cum este posibil să fie retrimis la comisie un raport care nu a ajuns în Biroul permanent şi nici nu se află pe ordinea de zi, Tăriceanu a răspuns: ”Regulamentar, aveţi dreptate, dar pe ordinea de zi nefiind, ceilalţi colegi nu au insistat şi s-a închis subiectul”.

Amintim, proiectul de lege este unul controversat, iar amendamentul care lasă organizarea concursurilor în sarcina următorului Guvern a fost propus de Ecaterina Andronescu. 

Președinta comisiei de învățământ din Senat nu știe însă cui aparține cealaltă semnătură de pe document.

CITEȘTE AICI INTERVIUL CU ECATERINA ANDRONESCU PE ACEST SUBIECT