Proiect: Un copac plantat pentru fiecare copil născut

Un proiect dezbătut, astăzi, de Camera Deputaților prevede că primăriile vor planta câte un copac pentru fiecare copil născut.

Fondurile vor fi asigurate 20% de către ministerul Mediului, iar restul de la bugetul local.

Inițiatorii spun că odată pus în practică, proiectul va duce la creșterea spațiilor verzi în România.

Obligația plantării copacilor le revine primarilor din localitățile cu peste 15.000 locuitori. Ei trebuie să asigure plantarea unui copac în termen de 6 luni de la nașterea unui copil.

La fiecare 12 luni, edilii vor comunica celor de la Consiliul Județean câți copaci au plantat și unde, dar și tipul acestora.

Autoritatea pentru Protecția Mediului și Regia Națională a Pădurilor vor face un recensământ anual al tuturor copacilor plantați la nivel național.

Dar comisia de mediu din Camera Deputaților a anunțat că nu susține acest proiect. Nu sunt bani – a explicat președinta comisiei, Carmen Moldovan de la PSD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liberalii, în schimb, susțin proiectul. Deputatul PNL, Tinel Gheorghe a spus că se pot găsi soluții pentru plantarea copacilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Cluj, funcționează deja un proiect similar.

Părinții prezintă la Direcția de Evidență a Persoanelor certificatul de naștere al celui mic și își dau acordul ca primăria să planteze un copac, ce va purta numele copilului. Familia poate alege inclusiv zona în care va fi plantat arborele și se poate ocupa de îngrijirea acestuia.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare