Proiect privind impozitul pe gospodărie: Românii vor beneficia de deduceri la RCA ori medicamente

Noi informații privind impozitul pe gospodărie. Potrivit draftului de modificare a Codului Fiscal, gospodăriile ar urma să achite impozitul pe venitul global de două ori pe an, în tranșe egale. Totodată, românii vor putea beneficia de o serie de deduceri, printre care asigurarea RCA, abonament la fitness sau medicamente.

Impozitul pe venit ar urma să fie aplicat din 2018 în funcţie de un venit anual global pe gospodărie. Acest venit anual global (VAG) va fi reprezentat de suma veniturilor/câştigurilor nete/brute, după caz, obţinute de fiecare membru al unei gospodării.

Însă o gospodărie va avea dreptul la un venit neimpozabil, calculat în funcţie de numărul de persoane care fac parte din acea gospodărie. De exemplu, o gospodărie formată dintr-o singură persoană va avea un plafon neimpozabil de 24.000 de lei pe an, bani la care statul nu va aplica impozit pe venit.

Totodată, o gospodărie va avea dreptul la o serie de deduceri, printre care: asigurarea pentru casă şi RCA, programe de tip after school, abonament la sală de fitness şi dans, bilete la cinema, cărţi, medicamente sau susţinerea unor entităţi nonprofit, se arată în documentul obţinut de Profit.ro. De asemenea, gospodăriile cu venituri mici în care se află copii minori vor primi, în anumite condiţii, sprijin financiar din partea statului.

La stabilirea venitului impozabil pe gospodarie, nu vor fi luate în calcul, între altele, sumele și bunurile primite cu titlu de moştenire ori donaţie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS