Confidenţialitate

Proiect-pilot: Din 15 septembrie, toate școlile din sectorul 3 al Capitalei vor avea catalog electronic

Părinții vor fi informați, în timp real – prin sms sau e-mail – când copilul lor primește o notă sau chiulește de la școală.

Fiecare cadru didactic va veni la clasă cu un laptop sau cu o tabletă, cu ajutorul căreia accesează catalogul electronic.

Principalul avantaj al acestuia este că îmbunătățește comunicarea între profesori și părinți,  consideră primarul sectorului 3, Robert Negoiță.

Grație acestui sistem, absențele vor scădea cu 20 %, iar notele vor crește,  speră edilul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu spune că sistemul este securizat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Părinții nu trebuie să dețină neapărat un smartphone pentru a fi informați despre notele primite zilnic de copii. Dar pentru a accesa oricând catalogul, ei vor avea nevoie de un calculator conectat la internet.

Profesorii spun că munca lor la catedră va fi mult mai simplă. Nu vor mai pierde timp cu calculatul mediilor, pus ștampile sau chiar cusut catalogul, atunci când foile se desprindeau din el.

Ministerul Educației și-a propus ca până în 2020 să introducă astfel de cataloage digitale în toate școlile din România. E nevoie însă ca fiecare unitate școlară să fie dotată cu laptopuri sau tablete conectate la internet.