Confidenţialitate

Proiect parlamentar: Închisoare pentru profesorii care predau educaţie sexuală, fără să aibă acordul părinţilor

Închisoare pentru profesorii care predau educaţie sexuală în şcoli, fără să aibă acordul scris al părinţilor – este propunerea deputatului PSD, Ninel Peia. Proiectul depus in Parlament poartă numele „Legea pentru inocenţa copilăriei”. Parlamentarul susține că există elevi care au ajuns la psiholog, traumatizaţi de informaţiile despre sexualitate primite la şcoală. “Aceasta educație sexualizează copiii, reprezintă un risc pentru sănătatea lor, promovează o ideologie sexuală periculoasă, subminează relația părintelui cu copilul”, este de părere deputatul Ninel Peia. Întrebat de unde ar trebui să se informeze tinerii despre viața sexuală, parlamentarul răspunde: “Eu sunt adeptul învățării prin descoperire. Toți am învățat prin descoperire, și eu, și dumneavoastră, și părinții noștri, și bunicii noștri”.

Deputatul Ninel Peia propune și o testare psihologică a celor care predau ore de educație sexuală în școli.

Proiectul de lege este, însă, inutil, având în vedere că orele de educație sexuală sunt opționale, iar elevii trebuie să opteze pentru participarea la astfel de cursuri.
Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi- Învăţământ Preuniversitar, crede că pedeapsa cu închisoarea este o masură exagerată.

Proiectul deputatului PSD urmează să intre în dezbaterea Parlamentului.