Proiect: Nunţile în cort, bormaşinile şi petrecerile cu muzica tare pot aduce închisoare de la 3 luni la 2 ani

Persoanele care continuă să tulbure liniştea locatarilor între orele 22:00 – 8:00 şi 13:00 – 14:00 după ce au fost avertizate de poliţie, riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani, potrivit unui Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice pus în dezbatere publică joi de Ministerul de Interne.

Aceeaşi pedeapsă se propune şi pentru organizarea de nunţi în corturi sau petreceri private în care se utilizează „aparatură muzicală la intensitate” şi care nu renunţă la activitate, după ce persoanele în cauză au fost avertizate de poliţişti.

Tot închisoare între 3 luni şi 2 ani se propune pentru „tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”.

Proiectul prevede ca orice persoană care a fost avertizată să înceteze astfel de activităţi dar care nu renunţă „şi prin aceasta tulbură folosinţa locuinţei locatarilor dintr-un imobil constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani”.

Potrivit legii actuale, aceste fapte sunt contravenţii şi nu infracţiuni.