Confidenţialitate

Proiect inedit pentru România, muzeedelasat.ro: Cum poți merge în tururi virtuale 3D interactive

Câțiva tineri din Botoșani și Iași s-au gândit să facă ceva ce România avea de mult nevoie din punct de vedere cultural. Au lansat pe 1 decembrie, anul trecut, prima platformă online în care poți merge să vezi virtual muzeele de la sat.

Ai senzația că de pe laptop sau de pe telefon ai intrat efectiv în acele case memoriale sau muzee, datorită tururilor virtuale 3D interactive.

Puteți intra pe www.muzeedelasat.ro să vedeți și voi cum se simte experiența.

Spre exemplu, în județul Botoșani puteți vizita virtual Casa Memorială „George Enescu” sau Memorialul Eminescu din Ipotești. În Iași puteți vizita Muzeul sitului arheologic Cucuteni sau la Suceava vă puteți plimba virtual în Casa memorială Ciprian Porumbescu.

Deocamdată sunt tururi virtuale 3D interactive, fotografii și informații documentate pentru 28 de muzee din zona rurală a Moldovei.

Cele 28 de muzee din Moldova sunt doar începutul.
Urmeaza Muntenia.

De unde a pornit toată această idee, ne-a povestit Ionuț Teoderașcu pe Drum cu Prioritate, cu Radu Constantinescu. Ionuț este unul dintre cei 4 ”vinovați” ai acestui proiect, fotograf cu studii în Jurnalism și Fotografie Documentară la Londra.

De unde și cum au pornit toată nebunia asta? Sunt deja mii de ore de muncă în spate și peste 5000 de km parcurși, și abia ce au bifat Moldova, aflăm chiar de la el, care ne-a povestit și cum au reușit din punct de vedere financiar să susțină acest proiect.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai multe informații despre proiect, aici: ”S-a lansat prima platformă online dedicată muzeelor de la sat”

foto: muzeedelasat.ro