Confidenţialitate

Proiect de lege pentru acordarea de tichete de masă angajaţilor cu contracte de muncă suspendate | AUDIO

“Aşa cum statul e solidar cu companiile, angajatorii trebuie să fie solidari cu angajaţii”, spune deputatul de Cluj, Adrian Dohotaru.

El a depus un proiect de lege care le oferă angajatorilor posibilitatea de a acorda tichete de masă angajaţilor ale căror contracte de muncă sunt suspendate ca urmare a instituirii stării de urgenţă.

Iniţiativa e semnată de parlamentari din mai multe partide.

E o măsură de care vor beneficia atât angajaţii, cât şi angajatorii, explică la Europa FM, deputatul Adrian Dohotaru:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Prin acordarea tichetelor de masă, puterea de cumpărare a angajaților va fi sporită, aceștia beneficiind de o sursă de venit pentru cheltuielile alimentare. Efectele crizei vor fi astfel atenuate pentru angajați, ceea ce e cu atât mai important cu cât prețurile la mâncare cresc galopant. În același timp, costurile pentru angajatori vor fi menținute la un nivel minimal, întrucât tichetele de masă sunt 100% deductibile fiscal și sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale: 0% taxe patronale, 0% taxe salariale. E “win-win” pentru toată lumea. E o reglementare punctuală, dar de care ar putea beneficia sute de mii de angajați, dacă angajatorii vor face uz de această prevedere. Sper să fie votat cât de repede acest proiect legislativ”, a declarat Adrian Dohotaru.