Programul TV care a generat cele mai multe descărcări ilegale din istoria internetului

”The Grand Tour”, noul show automobilistic prezentat de Jeremy Clarkson, a devenit programul TV care a generat cele mai multe descărcări ilegale din istoria internetului, potrivit The Guardian.

Amazon a plătit 160 de milioane de dolari pentru a produce trei sezoane ale emisiunii ”The Grand Tour”, ale cărei vedete sunt cei trei foşti prezentatori ai show-ului de televiziune ”Top Gear” – Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May -, după ce Jeremy Clarkson a fost concediat de BBC în martie 2015.

Cifrele comunicate de Muso, o companie ce analizează piaţa pirateriei online, sugerează că un număr fără precedent de internauţi aleg să evite să plătească un abonament de 100 de dolari pe an pentru a avea acces la serviciul de streaming video al grupului Amazon, denumit Amazon Prime, alegând să descarce episoadele din ”The Grand Tour”, ilegal, de pe internet.

Statisticile, publicate şi de Mail on Sunday, arată că primul episod din acest show TV a fost descărcat ilegal de 7,9 milioane de ori, cel de-al doilea episod de 6,4 milioane de ori, iar cel de-al treilea de 4,6 milioane de ori. Internauţii britanici au reprezentat cel mai ridicat procent (13,7%) din totalul utilizatorilor de internet din lumea întreagă care au descărcat ilegal aceste episoade.

Noul show TV realizat de foştii prezentatori de la ”Top Gear” a debutat pe 18 noiembrie, iar Amazon, care şi-a extins serviciul de streaming în 200 de ţări, a precizat doar faptul că ”milioane de persoane” au urmărit în streaming primul episod al programului. Chiar şi vedetele emisiunii au spus că nu sunt la curent cu cifrele de audienţă oficiale ale acestui serial.

Potrivit estimărilor companiei Muso, Amazon a pierdut venituri de până la 3,2 milioane de lire sterline per episod în Marea Britanie, din cauza descărcărilor ilegale. Chris Elkins, directorul departamentului comercial al companiei, a spus: ”Acesta este cel mai descărcat program TV în mod ilegal din toate toate timpurile. Depăşeşte orice limite ca amploare”.

”Descărcările ilegale de la «The Grand Tour» le-au depăşite pe cele generate de cele mai populare seriale clasice de televiziune, precum ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, în ceea ce priveşte totalul de descărcări de pe toate platformele. Monitorizăm mii de campanii online şi aceasta iese în evidenţă”, a adăugat el.

Sursă: News.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS