Confidenţialitate

Programul „Săptămâna Verde” care se va desfășura în grădinițe și școli va fi finanțat din bani europeni | AUDIO

Bani europeni pentru programul „Săptămâna verde” desfășurat în grădinițe și școli. Se vor aloca sume de la Fondul de Mediu pentru activitățile programate de cadrele didactice. Decizia se ia, astăzi, tot în ședința de la Palatul Victoria.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Săptămâna verde” a fost introdusă în școli de anul trecut. Copiii învață cum să protejeze natura și cum să reducă poluarea. Acum, programul primește finanțare din bani europeni.

Sumele vor proveni din Fondul de Mediu și ar trebui să ajute la organizarea de activități educative pentru cei mici, spune șeful Guvernului.

„Programul școlar Săptămâna Verde să fie finanțat așa cum este firesc din Fondul de Mediu. Un buget de 100 de milioane de lei – banii vor fi folosiți în acest an și anul viitor pentru activități educaționale”, a spus Marcel Ciolacu.

Între activitățile programate în grădinițe și școli în „Săptămâna verde” se află „expedițiile” în parc, în natură, în muzee dedicate florei și faunei, prezentările făcute de către experți în școli despre cum să protejăm mediul.

Unele clase sunt invitate la acțiuni de plantare de flori și de copaci. Societatea Ornitologică, spre exemplu, organizează sesiuni de observare a păsărilor.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Dâmbovița: Fructe și legume cu proveniență străină, vândute cu etichetă românească. DSVSA a închis depozitul în urma unor controale | AUDIO