Confidenţialitate

Programul Rabla pentru Electrocasnice, la o nouă ediție

O nouă sesiune a Programului Rabla pentru Electrocasnice ia startul luni, la ora 10:00. Statul încurajează înlocuirea echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic.

Bugetul total alocat ediției este de 50 de milioane de lei.

Potrivit Administrației Fondului pentru Mediu, persoanele fizice vor avea la dispoziţie 5 zile în vederea înscrierii în program prin crearea contului de utilizator în aplicaţia informatică.

Perioada de desfășurare a unei etape de selecţie a voucherelor dintr-o categorie este de 5 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

Cu valoarea de cel mult 500 de lei, voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis. Valabilitatea tichetelor este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie folosite la un comerciant validat.

Ca o noutate, pentru că la precedenta ediție multe vouchere au rămas nefolosite, un beneficiar care a selectat un voucher în prima ediţie şi ulterior nu l-a utilizat, nu mai poate selecta un voucher pentru aceeaşi categorie pe parcursul aceluiaşi an calendaristic.