Confidenţialitate

Programul factory by RAIFFEISEN BANK: Origin, centru de ecoturism din localitatea Măgura (P) | AUDIO

Antreprenorii finanțați în cadrul programului factory by RAIFFEISEN BANK au în comun pasiunea pentru inovare, dorința de a fi mai buni, misiunea de fi relevanți și reziliența în fața schimbărilor. Antreprenorii factory sunt o categorie  de antreprenori care nu se mulțumesc cu ce au azi, care vor ca mâine să fie mai buni, mai educați, mai curioși. Această comunitate nouă de antreprenori este definitorie pentru valoarea centrală a programului, aceea de a căuta idei inovatoare, indiferent de domeniu.

Pentru că la Europa FM dorim să cunoaștem cât mai mulți antreprenori finanțați de acest program, Radu Constantinescu a stat de vorbă cu doamna Monica Brătescu, fondator Origin, un centru de ecoturism din localitatea Măgura.

  • Care este ideea din spatele business-ului Origin? Ce v-a inspirat să porniți propria afacere?
  • Proiectul nostru înscris în programul factory este un hub de ecoturism în Măgura, în Brașov, între Munții Bucegi și Piatra Craiului, care este un sat absolut spectaculos. Ce îl face să fie un astfel de centru de ecoturism este, în primul rând, mâncarea pe care o vom cumpăra integral din zonă. De asemenea, vom crea o rețea de ghizi locali pentru întâlniri culturale și sportive și, în egala măsură, vom avea stații de încărcare pentru mașinile electrice. Ceea ce este, însă, special fața de alte locuri, vom oferi încărcare gratuită pentru oaspeții noștri, pentru că vom avea o amplă instalație de panouri voltaice.
  • Spuneți-ne, vă rog, când ați realizat că afacerea are potențial și poate deveni un business de success pe termen lung?
  • De la bun început, în sensul că am plecat de la o nevoie a pieței și am gândit acest produs, nu de la un hobby, să spunem, pe care ulterior să încercăm să îl facem rentabil.
  • Ați început să colaborați cu Raiffeisen Bank. Spuneți-ne care a fost schimbarea majoră pentru afacerea dumneavoastră din momentul finanțării prin programul factory ?
  • În primul rand, confortul psihic de a avea încă o sursa de finanțare în afara fondurilor proprii. Creditul de 50 000 de euro pe care l-am luat prin Raiffeisen factory, și este unul foarte avantajos, reprezintă doar 20% din valoarea investiției, însă a venit într-un moment foarte bun, chiar la începutul proiectului și astfel am avut continuitate, nu am fost nevoiți să negociem plata la termen sau orice alte dificultăți. Deci pur și simplu ne-a înlesnit începutul.
  • Și care a fost cel mai important lucru pe care l-ați învățat din experiență factory despre business-ul dumneavoastră și despre modul în care acesta poate evolua?
  • A fost pentru prima oară când am participat la un astfel de concurs pentru antreprenori. Iar experiența de a merge în fata unui juriu și de a-mi prezenta pentru prima oară ideea în fața unor oameni cu foarte multă experiență, competenți și care îți pot da un feedback cât se poate de relevant, pot spune că a fost cea mai valoroasă interacțiune.

Cu o comunitate de 5000 de antreprenori care s-au alăturat programului pe parcursul celor patru ediții, factory by RAIFFEISEN BANK își deschide porțile și în acest an pentru a sprijini startup-uri care au potențialul de a contribui la dezvoltarea mediul de business românesc.

În 2022, programul factory împlinește 5 ani de când sprijină business-urile aflate la stadiul de idee, indiferent de domeniul de activitate, și afacerile inovatoare care au maximum 5 ani de la înființare. În  cadrul concursului de idei, antreprenorii au posibilitatea să își ducă afacerea la nivelul următor și pot beneficia, pe lângă finanțare, de îndrumare din partea unor specialiști în business, dar și de sesiuni de mentorat și promovare a produselor sau serviciilor lor pentru a atrage potențiali clienți și investitori.

Dacă ești un antreprenor la început de drum și vrei să faci pasul următor, sau ai doar o idee inovatoare de business și vrei să o transformi în realitate, înscrie-te aici în factory!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.