Confidenţialitate

Programul de vizită în Spitalul de Urgență Constanța, restrâns la 2 ore pe zi. În secțiile cu risc, vizitele au fost suspendate complet | AUDIO

În contextul înmulțirii cazurilor de gripă, unele spitale restrâng vizitele. De exemplu, la Spitalul de Urgență Constanța acestea au fost limitate la două ore pe zi, iar în secțiile cu risc, programul de vizită a fost suspedat total.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Accesul vizitatorilor în Spitalul Județean de Urgență din Constanța va fi permis doar între orele 13:00 și 15:00. Măsura intra în vigoare de marți.

Vizitele au fost suspendate în secțiile cu risc, spune purtătorul de cuvânt al spitalului Județean Constanța, Crina Kibedi.

„Este vorba despre Neonatologie, Obstetrică-Ginecologie 1 și 2, Pediatrie, Chirurgie și Ortopedie Pediatrică. Însă, venim în sprijinul pacienților internați în secțiile unde programul de vizită este suspendat cu personal care va asigura serviciul de curierat zilnic în intervalele orare 11:00 – 12:00 și 16:00 – 17:00”, a explicat Crina Kibedi.

Există și reguli pe care vizitatorii trebuie să le respecte atunci când își vizitează rudele bolnave

„Durata vizitei a fost limitată la 15 minute. Acolo unde sunt cel mult trei paturi, pacienții pot fi vizitați doar pe rând. În saloanele cu număr de patru paturi, pot fi vizitați maxim doi pacienți în același timp, iar în saloanele cu un număr mai mare de șase paturi, pot fi vizitați trei pacienți concomitent”, a mai spus purtătorul de cuvânt al spitalului Județean Constanța, Crina Kibedi.

Masca este, de asemenea, obligatorie în incinta spitalului.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: 2 cazuri de Kraken au fost confirmate în România | AUDIO