Confidenţialitate

Programul de vaccinare anti-HPV va fi extins și la băieți și la fete peste 14 ani | AUDIO

Programul de vaccinare anti-HPV, virusul care produce cancerul de col uterin, va fi extins şi la băieţi, și la fetele de peste 14 ani. Anunţul a fost făcut de ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, la o dezbatere pe această temă organizată de Asociaţia Mame pentru mame. În prezent, vaccinul se face numai fetiţelor care au între 11 şi 14 ani.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că a făcut deja demersuri în acest sens.

”Declar cu mândrie că mi-am vaccinat fetița în a doua zi când vaccinurile au fost distribuite. Ce le transmit părinților este că și eu, alături de ei, sper să ajung să îmi vaccinez și băiețelul, el are 8 ani acum și, cu toată încrederea, așa cum mi-am vaccinat fetița îmi voi vaccina și băiețelul. Am inițiat solicitările către Institutul Național de Sănătate Publică și comisiile de specialitate, pentru a extinde indicațiile atât ca vârstă cât și ca adresar, astfel încât să fie și băieții și fetele de alte vârste cuprinse în programul de vaccinare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De asemenea, ministerul sănătăţii va dezvolta, împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, o platformă digital,  după modelul celei prin care s-a făcut înscrierea pentru vaccinul COVID 19, pentru a le fi mai uşor părinţilor să-şi programeze copiii.

În acest an, la medicii de familie au ajuns 40 de mii de doze de vaccin şi o să mai ajungă 90 de mii până la sfârşitul anului.