Confidenţialitate

Programul de muncă flexibil va fi prelungit cu încă 6 luni | AUDIO

Reprezentanții mediului de afaceri au avut vineri discuții cu membrii Guvernului, pentru a stabili prioritățile pentru perioada următoare.

Printre altele, s-a decis ca programul de munca flexibil (Kurzarbeit) să fie prelungit încă 6 luni.

Astfel, patronii vor putea în continuare conveni la mai puține ore de muncă, vor putea să își plătească angajații în conformitate cu noul timp de lucru, iar diferența față de salariul inițial este suportată de stat într-o anumită proporție.

Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii spune că au fost discutate și măsurile de sprijinire a turismului.

„A fost o discuție și pe turism, aici vestea bună este că se lucrează împreună cu Ministerul de Finanțe la un program de ajutor de stat pentru întreaga industrie turistică și în aceste zile chiar se lucrează intensiv la el. Noi am solicitat și prelungirea sistemului de vouchere de vacanță, deocamdată decizia nu a fost luată.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, Guvernul trebuie să organizeze cursuri de digitalizare pentru profesori, mai spune Florin Jianu.

„Pe zona de educație este o problemă destul de importantă în ceea ce privește pregătirea profesională a dascălilor pentru digitalizare și predare online… Sunt 220.000 de dascăli care trebuie instruiși, deocamdată s-a ajuns la doar 20.000 și aici vom face împreună o strategie de accelerare a acestei teme importante pentru educația actuală.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.