Confidenţialitate

Programul “Casa Verde Fotovoltaice”: Aproape 13.000 de cereri, eligibile pentru finanțare

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat, joi, că începe semnarea contractelor cu beneficiarii Programului Naţional “Casa Verde Fotovoltaice”.

12.718 solicitări sunt eligibile pentru finanţare.

Suma totală care ar urma să fie finanţată după prima sesiune este de 252 milioane de lei.

”Casa Verde Fotovoltaice este un program care a generat un interes uriaş în rândul românilor, dovadă fiind numărul extrem de mare de cereri. Pentru că fondurile alocate pentru finanţarea programului nu au fost epuizate, împreună cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, am luat decizia organizării unei noi sesiuni în toamna anului 2020. Pornind de la experienţa primei ediţii, în calitate de preşedinte al AFM, intenţionez să promovez modificări majore, care să conducă la simplificarea procesului de înscriere în program, la micşorarea duratei evaluării proiectelor şi la extinderea plajei de instalatori. De asemenea, invit toţi solicitanţii care nu au obţinut finanţarea în prima ediţie să reaplice în toamnă”, a declarat preşedintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Prin program, beneficiarii au putut obţine până la 20.000 lei nerambursabili, reprezentând 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice, cu o putere minimă de 3kWp.

”Principalele motive de respingere a solicitărilor au fost generate de informaţiile şi dosarele incomplete încărcate de către instalatori sau care conţineau documente expirate şi/sau erori. În plus, din cauza unor erori informatice, câteva zeci de solicitări nu au putut fi soluţionate, acestea urmând a fi finalizate în perioada imediat următoare”, notează AFM într-un comunicat.