Confidenţialitate

Programul care oferea intrare liberă în muzeele de stat din Italia în prima duminică a fiecărei luni va fi oprit

Ministrul culturii din Italia, Alberto Bonisoli, a anunţat marţi că programul care oferea intrare liberă în muzeele de stat din Italia în prima duminică a fiecărei luni va fi oprit în curând, informează Ansa.

“La terminarea verii, vom elimina duminica liberă la muzee”, a declarat Bonisoli în timpul unei vizite la Biblioteca Naţională din Napoli.

“Duminica gratuită era bună pentru începerea unei campanii publicitare, însă, în opinia mea, dacă vom continua, vom merge într-o direcţie pe care nu şi-o doreşte nimeni. Nimic nu se schimbă pentru vară, însă lucrurile se vor schimba după”, a explicat el.

“Voi lăsa directorii de muzee să aibă mai multă libertate. Dacă vor să aibă o duminică liberă, nu e nimic în neregulă cu asta. Dar când e obligatoriu, nu este bine”, a subliniat el.

Predecesorul lui Bonisoli, Dario Franceschini, i-a cerut însă ministrului să îşi reconsidere poziţia.

“De ce să opriţi asta, domnule ministru Bonisoli? a declarat Franceschini, membru al Partidului Democrat (PD, de centru-stânga) din opoziţie.”Lucrurile care sunt bune şi merg nu au o culoare politică. Nu faceţi lumea culturii şi publicul italian să plătească pentru dorinţa politică de a vă rupe de trecut”, l-a sfătuit el pe actualul deţinător al portofoliului culturii.