Confidenţialitate

Programul de zbor Brititish Airways va reveni aproape de normal, duminică

O defecţiune de proporţii a sistemului informatic al companiei British Airways a blocat pe aeroporturile din Marea Britanie dar și Europa, SUA și Hong Kong, sâmbătă, mii de pasageri ai companiei aeriene britanice.

Compania a spus că nu există dovezi că problemele ar fi fost provocate de un atac informatic. Directorul general al British Airways, Alex Cruz, a declarat că se crede că “principala cauză a fost o problemă de alimentare cu energie electrică”. Situația a creat însă haos pe aeroporturi și au fost anulate toate zborurile British Airways de pe aeroporturile Heathrow și Gatwick.

British Airways a anunţat că intenţionează ca duminică să aibă un “program aproape normal” pe aeroportul londonez Gatwick, precum şi să reia “majoritatea serviciilor” pe Heathrow.

Vor exista unele perturbări ale programului nostru duminică, deoarece aeronavele şi echipajele noastre nu sunt pe poziţie în toată lumea”, a adăugat British Airways pe Twitter.

Pentru a evita noi situații de haos duminică, societatea a îndemnat pasagerii că nu vină la aeroport dacă nu le-a fost confirmată călătoria.

Un purtător de cuvânt al companiei a precizat că o parte dintre sistemele IT au fost reparate. “Ne repoziţionăm o parte dintre aeronave pe parcursul nopţii (de sâmbătă spre duminică – n.r.), pentru a ne permite să operăm cât mai mult posibil din programul nostru pe parcursul zilei de duminică. Continuăm să lucrăm din greu pentru a reface toate sistemele noastre IT”, a adăugat el.

DESPĂGUBIRI PENTRU PASAGERII AFECTAȚI

Ne cerem scuze pentru perturbarea enormă provocată clienţilor sâmbătă şi înţelegem cât de frustrante au fost experienţele lor”, a precizat reprezentantul companiei, subliniind că pasagerii afectaţi vor fi despăgubiţi sau vor primi rezervări noi.

Defecţiunea a afectat sistemele de check-in şi operaţionale, inclusiv liniile telefonice de relaţii cu clienţii. Unii pasageri au fost nevoiți să plece din aeroportul Heathrow fară bagaje.

Aeronavele care au aterizat la Heathrow nu au putut ajunge la porţi, pentru că acestea erau ocupate de avioanele British Airlines care nu au putut să plece. Astfel, pasagerii au fost blocaţi perioade lungi de timp la bord.