Confidenţialitate

Programele de tip școală după școală îi pot scoate din sărăcie pe copiii din familiile nevoiașe | AUDIO

Invitată în emisiunea Deșteptarea României, Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Organizații Salvați Copiii a propus prelungirea programului școlar până la 5 după-amiază, în anumite localități.

Ea spune că e nevoie de o mai mare implicare a primarilor, deoarece mulți dintre ei își stabilesc cu totul alte priorități:

”Pledăm în favoarea prelungirii duratei programului școlar . Școala să înceapă la ora 9.00 pînă la  16.00-17.00, să se ofere o masă caldă pentru toți copiii, ei  să învețe mai relaxat, să  combine orele de învățare cu cele de relaxare, să-și facă temele pentru acasă, practic, să îi scoți din mediul lor și să le oferi educație de calitate și programe de timp liber. Acum există bani europeni foarte mulți care pot fi folosiți pentru astfel de programe.”      

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

România este fruntașă în clasamentul țărilor din Uniunea Europeană cu cei mai săraci copii – spune Gabriela Alexandrescu, de la Salvați Copiii.

”Din păcate, mai mult de unul din trei copii trăiesc în sărăcie sau excluziune socială.Avem foarte mulți analfabeți, avem abandon școlar  mare, cel mai mare, și o neincludere în sistem la fel de mare – toate acestea din cauza  sărăciei . Sunt oameni care trăiesc în case din carton sau din materiale refolosite, copii fără jucării sau familii care trăiesc 9 într-o singură cameră.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele executiv al Organizației Salvați Copiii a amintit că luni, se va adopta granția pentru copil, prin care Uniunea Europeană va obliga toate statele, ca până în martie, să stabilească un plan de măsuri pentru ieșirea copiilor din sărăcie.